Agenda

Zoekresultaten

 1. Symposium NWA Living labs voor het herstel van biodiversiteit in het landelijk gebied

  Evenement
  Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda startte in 2021 een breed programma van drie Living Labs en een overkoepelend project. Tijdens het symposium in Hotel Zuiderduin (Egmond aan Zee) worden tussentijdse resultaten van het onderzoeksprogramma gepresenteerd, geeft een gastspreker inspirerende ervaringen over biodiversiteit en landbouw, is er een expositie met o.a. posters over de Living Labs en is er tijd om te reflecteren en input te geven in interactieve workshops.
  Landelijk gebied voor Living Labs
 2. Bodemdieren te gast bij het Klokhuis

  Evenement
  Kijk op 28 mei naar het Klokhuis, waar het NIOO te gast is om de bodemdieren in de spotlight te zetten. Tussen 18:40 en 18:55 zie je deze aflevering op NPO3, of kijk later terug via hetklokhuis.nl of NPO start.
  Het Klokhuis
 3. PhD thesis defence Marcelle Johnson: Why change a winning formula? On genome formula variation and evolution in cucumber mosaic virus

  Evenement
  On Wednesday 29 May, Marcelle Johnson will defend her PhD thesis, titled 'Why change a winning formula? On genome formula variation and evolution in cucumber mosaic virus'.
  cucumbers with cucumber mosaic virus
 4. Oratie Lisette de Senerpont Domis

  Evenement
  Graag maakt de Rector Magnificus van de Universiteit Twente bekend dat Prof.dr. Lisette de Senerpont Domis door het College van Bestuur benoemd is tot hoogleraar Pervasive Systems aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EEMCS) en de faculteit Geo-Informatiewetenschappen en Aardobservatie (ITC), en een oratie zal geven in de Prof.ir. M.P. Breedveldzaal, Waaiergebouw, om 16.00 uur ter gelegenheid van haar benoeming.
  Dr. Lisette de Senerpont Domis
 5. 10e IVN Slootjesdagen

  Evenement
  De 10e editie van de IVN Slootjesdagen vindt plaats van 10 t/m 16 juni 2024. Tijdens de Slootjesdagen nemen kinderen samen met IVN Natuureducatie de dieren en planten uit de Nederlandse sloten onder de loep. Met de waarnemingen kan het NIOO daarna de waterkwaliteit onderzoeken.
  IVN Slootjesdagen
 6. Bodemdierendagen 2024: 10 voor de bodem!

  Evenement
  Ieder jaar gaan we rond Dierendag op safari in eigen tuin, op zoek naar die belangrijke maar vaak vergeten bodemdieren. In 2024 is het tijd voor de 10e editie. Daarom is het thema dit jaar: 10 voor de bodem!
  Zoekkaart bodemdieren
 7. Postgraduate cursus: New frontiers in microbial ecology & climate change

  Evenement
  In November, a five-day course on microbial ecology & climate change will be organised on Schiermonnikoog. Our colleague Eiko Kuramae from the Department of Microbial Ecology and professor at Utrecht University is one of the organisers.