Netwerk Ecologie

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) doet fundamenteel en strategisch ecologisch onderzoek. De NIOO-onderzoekers spelen een belangrijke rol binnen het netwerk van ecologische wetenschap en kennis.
Landingspagina

Onderzoeksfaciliteiten in kaart gebracht

Bekijk de grote ecologische onderzoeksfaciliteiten in Nederland op de kaart.

Bekijk de kaart
Map with all NIOO facilities
© NIOO / Leaflet OpenStreetmap

Datasets

De gegevens uit het onderzoek dat binnen het NIOO is gedaan, worden vastgelegd in zogenoemde ‘datasets’. Deze onderzoeksgegevens worden door de NIOO-onderzoekers bewerkt en geanalyseerd en uiteindelijk gepubliceerd.

Datasets (Roy)

Hoogleraren en lectoren van het NIOO

Werken bij het NIOO

De meeste van onze medewerkers zijn afkomstig uit de (internationale) wetenschap: hoogleraren, onderzoeksmedewerkers, promovendi en de collega’s in ondersteunende functies. Iedereen levert een bijdrage aan een leefbare wereld. Wil jij dat ook?

Werken bij (Diversiteit)

Honorary fellows

Het NIOO-KNAW werkt samen met allerlei onderzoekers in binnen- en buitenland. Een speciale categorie vormen de Honorary Fellows.

Publicaties

De wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie publiceren de resultaten van hun onderzoek in meer dan 200 peer-reviewed artikelen per jaar en ook in populair-wetenschappelijke artikelen, dissertaties, boeken en blogs. De meeste publicaties zijn vrij toegankelijk.

Licht op natuur veldlocatie