Zoeken
Filteren op
Type
Labels
Dossiers
Thema's
Afdelingen
Taal
Active filters
18 zoekresultaten
Zoekresultaten
-
Moeten de vogels zich aanpassen?
Hoe waarschijnlijk is het dat soorten ook weer een mouw weten te passen aan de huidige, pijlsnelle, klimaatverandering? Zijn er ontsnappingsroutes? -
Hoe erg is 'mistiming'?
De wintervlinder- rupsen komen tegenwoordig eerder uit het ei dan de eikenbladeren uit hun knop. De jonge rupsen kunnen maar een paar dagen zonder eten. Het gevolg is dus duidelijk: de eerstgeborenen sterven. Wat zien we bij de koolmees? -
NIOO Thema Klimaatverandering
Als we de opwarming van de aarde niet beperken zijn de gevolgen onomkeerbaar. Hoeveel veerkracht heeft de natuur? Hoe goed passen soorten zich aan? En hoe kan de natuur helpen om de klimaatproblemen te verminderen? -
Highlights
A few highlights of the NIOO-KNAW building. -
A living, breathing building
As sustainable as possible, in as many respects as possible: that was the imperative when the Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) commissioned a new building. And we have done it! -
Highlights
Een aantal highlights van het NIOO-KNAW gebouw. -
History of NIOO-KNAW
NIOO-KNAW was created in 1992 by merging three important ecological research institutes of the Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW). Discover our history. -
New UN environment report tackles 'mismatches' and other emerging concerns
The latest UN Environment Frontiers Report has been launched in the Kenyan capital Nairobi. -
Nieuw milieurapport VN waarschuwt voor 'mistiming' en andere opkomende problemen
'Noises, Blazes & Mismatches: Emerging issues of environmental concern' is het nieuwe rapport van het United Nations Environment Programme. -
NIOO Theme Climate change
We are in the midst of a climate crisis. Our climate system is undergoing a dramatic number of changes, many of which can be attributed to anthropogenic influences, including greenhouse gas emission-induced changes to global surface temperatures, precipitation, glacier mass loss, sea levels, salt intrusion, and ocean heat content.