Zoeken
Filteren op
Type
Labels
Dossiers
Thema's
Afdelingen
Taal
Active filters
4 zoekresultaten
Zoekresultaten
-
Predicting soil biodiversity to make food production more sustainable
Fields and meadows provide a range of key services, as long as the soil is healthy. A group of researchers and companies will study how farmlands can be returned to multifunctionality. -
Duurzame voedselproductie leren voorspellen en verbeteren met bodemleven
Akkers en weiden kunnen behalve voedsel nog veel meer diensten leveren, als het bodemleven gezond is. Een groep onderzoekers en bedrijven gaat bekijken hoe landbouwgronden hun multifunctionaliteit terug kunnen krijgen. -
Loss of soil carbon due to climate change will be "huge"
55 trillion kilograms: that's how much carbon could be released into the atmosphere from the soil by mid-century if climate change isn't stopped. And all in the form of greenhouse gases such as CO2 and methane. Tom Crowther (NIOO-KNAW) and his team are publishing the results of a worldwide study into the effects of climate change on the soil in the issue of Nature that came out on 1 December. -
Toch enorme uitstoot broeikasgassen door opwarming bodem
Vijfenvijftig biljoen (12 nullen!) kilo koolstof. Zoveel zal er in 2050 vanuit de bodem extra de lucht in zijn gegaan bij aanhoudende klimaatverandering. En wel in de vorm van broeikasgassen zoals CO2 en methaan. Dit toont onderzoeker Tom Crowther van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) met zijn team aan in een wereldwijd onderzoek naar het effect van klimaatverandering op de bodem. Donderdag 1 december publiceerde het tijdschrift Nature de resultaten.