Sven Teurlincx

Sven Teurlincx dry suit 2
© Perro de Jong / NIOO-KNAW

Sven Teurlincx

Bij het NIOO krijg ik de ruimte om impact te hebben op de maatschappij met onderzoek, in samenwerking met een heel fijn team collega’s.

Sven Teurlincx

Ik was nog bezig met het afronden van mijn Master, toen een vriend mij attendeerde op de vacature voor een promovendus bij het NIOO. Mijn skillset sloot hier goed op aan, onder andere mijn ervaring met geografische informatiesystemen (GIS) en statistische analyse.

Na het afronden van mijn PhD heb ik een paar jaar als Postdoc onderzoek uitgevoerd. Nu ben ik in de redelijk unieke positie van Projectmanager vooral bezig met het binnenhalen van onderzoeksprojecten en de uitvoering, coördinatie en begeleiding van de mensen. Iets willen snappen is niet mijn enige drijfveer om onderzoek te doen. Ik wil een ander graag iets leren, impact hebben op de maatschappij met onderzoek. De samenwerking met veel lokale stakeholders en ook het intern samenwerken met collega’s is voor mij heel waardevol.

In mijn rol moet ik veel bellen, daarom is mijn favoriete plekje binnen het NIOO het fietsbureau op de tweede etage. Hier is het meestal rustig en kan ik al ‘fietsend’ en genietend van het uitzicht mijn gesprekken voeren.

Sven Teurlincx is Projectmanager binnen de afdeling Aquatische Ecologie