Sollicitatieprocedure

Contract Tekenen
© PxHere

Sollicitatieprocedure

Zie je een passende vacature, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren via de link, die bij deze vacature is geplaatst. Je gegevens worden dan met respect voor jouw privacy verwerkt in ons kandidatenvolgsysteem. Dit betekent dat de gegevens en documenten die je verstrekt uitsluitend gebruikt worden voor de sollicitatieprocedure. Deze gegevens zijn alleen inzichtelijk voor de bij de sollicitatieprocedure betrokken selectiecommissie.

Hieronder lees je op hoofdlijnen wat je vervolgens kan verwachten.

Selectie

Na de sluitingsdatum van de vacature zal de selectiecommissie jouw sollicitatie inhoudelijk beoordelen. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht over het resultaat van deze beoordeling. Zijn er voldoende aanknopingspunten om kennis te maken, dan ontvang je een uitnodiging voor een gesprek. 

Kennismaken

Afhankelijk van de functie heb je een aantal gesprekken met één of meerdere selectiecommissies. We bespreken jouw profiel in relatie tot de vacature. Ook willen wij  graag meer horen over jouw persoonlijke ambities en drijfveren. Wij vertellen jou graag meer over de vacature en het NIOO en stellen je in de gelegenheid kennis te maken met mogelijk toekomstige collega’s.

Aanbieding en arbeidsovereenkomst

Als je geselecteerd bent voor de functie, dan nodigt één van de HR adviseurs jou uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek bespreken we ons aanbod voor een arbeidsovereenkomst en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Voorrang interne kandidaten

Als interne kandidaat heb je recht op een gesprek als je aantoonbaar voldoet aan de gestelde eisen in de vacature. Als zowel een interne als externe kandidaat geschikt zijn voor een functie, dan krijgt de interne kandidaat altijd voorrang op de externe kandidaat.
Je sollicitatie als interne kandidaat wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.