John Liu bij het NIOO: 'The Art of Healing the Earth'

JohnLiu

John Liu bij het NIOO: 'The Art of Healing the Earth'

Persbericht

Als journalist bezocht John Liu rond 1990 de wieg van de Chinese beschaving: het boven- en middenstroomgebied van de Gele Rivier. Dit eens zo rijke gebied was onder druk van de grote bevolking veranderd in een woestenij.

Hij wilde begrijpen hoe dit was gebeurd en verdiepte zich in een breed scala aan verschillende onderwerpen: van hydrologie, microbiologie, bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit en klimaatonderzoek tot aan economie, antropologie en zelfs filosofie.

Van woestijn tot vruchtbare bodem

Zijn zoektocht toonde aan dat de degradatie van land omkeerbaar is. We kunnen van woestenijen weer vruchtbare bodems maken. En dat is hard nodig, omdat zoveel bodem door de mens wordt vernietigd.

"Ik durf te stellen dat er een logische volgende stap is in de evolutie van de mens, een weg vooruit waarbij onze beschaving duurzamer wordt en meer betekenis krijgt door verbonden te zijn met natuurlijke ecologische processen. Het is een verandering met verstrekkende gevolgen, ook voor academici en academische instellingen."

Aldus John Liu. Op maandag 26 januari vertelde hij bij het NIOO over zijn werk, in een openbare lezing met als titel 'The Art of Healing the Earth.'

Plaatsreservering voor de lezing van John Liu is niet mogelijk. Vol is vol.

Voor meer informatie:

  • Carel Jansen, Senior communicatie-adviseur/Projectmanager a.i., M 06-12445843 c.jansen@nioo.knaw.nl
  • Froukje Rienks, Wetenschapsvoorlichter/Hoofd PR & Wetenschapscommunicatie T 0317-473590 M 06-10487481 f.rienks@nioo.knaw.nl

Volg het NIOO op Twitter: @niooknaw