Greenfluencer 2022: stem op Louise Vet

Louise Vet is genomineerd als Greenfluencer 2022
© Uitgeverij NWST

Greenfluencer 2022: stem op Louise Vet

Nieuws

Wie wordt Greenfluencer 2022? De verkiezing van de meest innovatieve en invloedrijke groenprofessional wordt voor de vierde keer gehouden. Eén van de elf genomineerden op wie je dit keer kunt stemmen is oud-directeur van het NIOO en voortrekker van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Louise Vet.

De Greenfluencer-verkiezing wordt georganiseerd door uitgever NSWT. De redactie selecteert elk jaar elf kandidaten. "Waarom elf? Elf is het gekkengetal, en om verandering teweeg te brengen moet je wellicht een beetje gek zijn", schrijft de uitgever daarover op de speciale website van de verkiezing.

Uitgeverij NWST

Louise Vet is volgens de website typisch één van die mensen die "hun hoofd boven het groene maaiveld durven uit te steken". Dat deed en doet ze o.a. als voortrekker van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, lid van de stikstofcommissie Remkes, voorzitter van diverse ecologische organisatie, en natuurlijk in haar twintig jaar als directeur van het NIOO.

Vet is kortom "dé aanjaagster van biodiversiteit" in Nederland, en op deze pagina kun je stemmen op haar of één van de andere tien professionals uit de groene sector die genomineerd zijn voor de prijs.

De vorige Greenfluencer van het jaar was boomkweker Brenda Swinkels. Er is nog geen datum voor de bekendmaking van de Greenfluencer 2022. "De uitreiking zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Tot die tijd kun je collega's, vrienden en familie uitnodigen om hun stem te laten horen."