Oratie Liesbeth Bakker en Rewilding Symposium

Rewilding Symposium programme
© Wageningen UR

Oratie Liesbeth Bakker en Rewilding Symposium

Evenement

Op 29 September houdt NIOO-onderzoeker Liesbeth Bakker (Aquatische Ecologie) haar oratie als buitengewoon hoogleraar Rewilding Ecology bij Wageningen UR. Ook is er die dag een symposium over rewilding.

Perro de Jong / NIOO-KNAW
Liesbeth Bakker

De titel van de oratie van Liesbeth Bakker is 'The Ecology of Rewilding Landscapes'. Met het uitspreken ervan wordt de nieuwe leerstoel aan de WUR - de eerste in Europa - officieel geïnaugureerd

De oratie begint om 16:00. Voorafgaand hieraan wordt vanaf 09:00 een symposium gehouden over de 'people, policy and practice' van rewilding. 

Tijdens dit symposium zullen rewilding experts en wetenschappers zich buigen over de vraag hoe rewilding bijdraagt aan ecosysteemherstel, wat de positie van rewilding is binnen de wetgeving en het beleid van landen en van de Europese Unie, en hoe je het beste de wetenschappelijke kant van rewilding kunt vertegenwoordigen.

Sprekers op het symposium zijn o.a. de bekende natuurfilmer Ruben Smit en Frans Schepers, mede-oprichter en managing director van Rewilding Europe. Zie het programma voor meer details.

Het symposium wordt zowel 'on-site' als online gehouden, en kan gratis worden gevolgd. Klik om te registreren op de link.