Boekpresentatie Epigenetica

Cover Epigenetics book
© Koen Verhoeven

Boekpresentatie Epigenetica

Evenement

Op 21 december wordt het cahier Epigenetica: Hetzelfde DNA, maar toch anders. Hoe kan dat? gepresenteerd met een boekpresentatie in Museum Boerhaave. Eén van de auteurs is NIOO-onderzoeker Koen Verhoeven. Tijdens de presentatie beantwoordt hij vragen over epigenetics.

Elke cel in ons lichaam bevat hetzelfde DNA, toch ziet een hartcel er anders uit dan een levercel en functioneert die anders. Hoe dat komt? Dat is het werk van de epigenetica. Het ‘systeem’ dat onze genetische informatie opgeslagen in het genoom beheert en gebruikt.

In dit cahier beschrijven wetenschappers de belangrijkste epigenetische processen bij mens, dier, plant en micro-organismen. Processen die een rol spelen tijdens de normale ontwikkeling, veroudering, bij ziekten en genezing. Hoe kan deze kennis van epigenetica leiden tot nieuwe ziektebehandelingen of het weerbaar maken van planten en dieren?

Op 21 december gaan auteurs dr. Koen Verhoeven (NIOO-KNAW) en prof.dr. Bas Heijmans (Universiteit Leiden) in op vragen vanuit het publiek over epigenetica. Je kunt van te voren alvast je vraag opsturen en ook tijdens de boekpresentatie is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Voor of na de boekpresentatie is er gelegenheid om het museum te bezoeken.

Inschrijven kan tot 15 december.

Koen Verhoeven