Bodemdierenfestivalstand op Expeditie NEXT

Festivalstand bodemdieren
© Perro de Jong / NIOO-KNAW

Bodemdierenfestivalstand op Expeditie NEXT

Evenement

Op woensdag 1 mei 2024 organiseert de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) de vierde editie van Expeditie NEXT: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen. Ook het NIOO is daar bij!

Bodemdierendoolhof

Het leven onder onze voeten? We lopen er meestal aan voorbij. Toch is die jungle vol bodemdieren heel belangrijk. Kom een kijkje nemen in het Bodemdierendoolhof en ontdek wat er allemaal onder onze voeten gebeurt. We draaien de rollen een keer om: jij duikt onder de grond en ziet de bodemdieren van dichtbij. Wat zie je allemaal?

Maak je eigen wormenboerderij

Wormen vies? Nee! Wist je dat wormen juist super belangrijk zijn? Ze eten afval op en poepen compost uit. Zo houden ze onze grond vruchtbaar. En jij kan nu met ze samenwerken. Maak met hulp van wormen en 'afval' je eigen wormenboerderij. En neem een kleine compostfabriek mee naar huis.
 

Je vindt het Bodemdierendoolhof bij W3 en de workshop wormenboerderij bij W15, locatie Houtmarkt/Zaadmarkt in de binnenstad van Zutphen.

Deze festivalstands worden georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in samenwerking met Wageningen University en andere Bodemdierendagen-partners.