Climate Pursuit

Climate Pursuit screenshot
© NIOO-KNAW

Climate Pursuit

Stijgende temperaturen, extremer weer en ook nog meer steden...er is een hoop aan de hand in onze veranderende wereld. Probeer een eeuw te overleven door naar koelere gebieden in het noorden te trekken of via evolutie gunstige nieuwe eigenschappen te scoren. Ga jij het redden?

Ontdek het in Climate Pursuit, en kies je favoriete soort: paardenbloem, koolmees of rat. Ze hebben alle drie hun eigen trekjes en kansen. De rat doet het bijvoorbeeld extra goed in steden, terwijl de paardenbloem zich extra ver kan verspreiden met zijn zaden in de wind. Maar voor allemaal geldt: klimaatverandering maakt het je niet makkelijk! Het password is Klimaat2016, met de knop rechtsboven ga je naar fullscreen)

Climate Pursuit is gebaseerd op een idee van Marleen Cobben en gemaakt in samenwerking met het NIOO-KNAW en iTZiT Visual Technology, mede-gefinancierd door NWO-ALW. Ideeen, wensen of tips? We horen het graag!

Voor leerkrachten: Climate Pursuit is te gebruiken voor de onderwerpen Evolutie, Populatiedynamica en Klimaatverandering. De game geeft een wetenschappelijk onderbouwde weergave van:

1. processen onder klimaatverandering: areaalverschuivingen en de meest voorkomende micro-evolutionaire processen als gevolg daarvan
2. populatie-dynamica en dichtheidsafhankelijke processen daarin.
​​​​​​​
​​​​​​​Andere natuurlijke processen zijn ondergeschikt gemaakt aan de speelbaarheid.