25 nesten gevonden tot dusver

Schiermonnikoog vanuit de lucht

25 nesten gevonden tot dusver

Blog

Manon Kaandorp

Elke dag bezoeken we een derde van het gehele onderzoeksgebied. Zo zijn we elke derde dag weer terug in een gebied. Zo min mogelijk verstoring voor een zo goed mogelijk resultaat.

Goed kijken of je scholeksters voor je uit ziet lopen met ‘verdacht gedrag’, en zo ja waar komen ze dan vandaan? Uit welk plukje gras, deze of de volgende? Er zijn maar weinig aanknopingspunten op de kale kwelders.. Zijn er eieren bij gekomen in de al bekende nesten? Wie zijn de ouders van deze eieren? En welke paartjes hebben nog geen eieren gelegd?

Om een idee te hebben hoe het onderzoeksgebied er ongeveer uitziet hierbij een luchtfoto met wat aanwijzingen. Wie ziet de nesten?!...;-)

Gisteren heeft een Chinees meisje voor ons gekookt. Dat wilde ze graag omdat ze af en toe ook met ons kan mee-eten (als ze de laatste boot heeft gemist bijvoorbeeld doordat ze zich vergist had in de grootte van de kwelder...). Ze was alleen wel erg bang dat we het niet zouden lusten. Niks anders was waar, ze had gekookt voor zo'n 10 man (we waren met 7 man) en alles behalve de enorme pan met rijstepap is opgegaan. Bedankt voor het heerlijke eten Chingchin!

Volgende week ben ik niet op Schiermonnikoog. Mijn collega zal het van me overnemen. Ik zal vragen of hij als gastblogger wil fungeren... maar dat zit wel goed denk ik. Zo blijven jullie toch op de hoogte!