Employee 'Crediteuren' (Accounts Payable)

Employee 'Crediteuren' (Accounts Payable)

Vacancy
Central Management & Services

Contact Person:

Droevendaalsesteeg 10
6708 PB Wageningen

(Vacancy text only available in Dutch) Als medewerker crediteuren zorg jij er samen met je collega’s voor dat de crediteurenadministratie op orde is en alle informatie op tijd en juist wordt verwerkt. Daarbij heb je een belangrijke rol binnen de inkoop en autorisatie-administratie en ben je verantwoordelijk voor de financiële kant van de webshop van ons Vogeltrekstation. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, maar je vindt het ook heerlijk om met jouw collega’s samen te werken in een informele en open werksfeer.

Je werkzaamheden zijn:

 • Je verwerkt de inkomende leveranciersfacturen en bewaakt de voortgang van autorisatie en betalingen. Dit doe je door middel van analyse op openstaande posten en actief oplossen van de problemen in elke fase van het proces;
 • Bij onduidelijkheden van de facturen (of bij de juiste verwerking hiervan) en bij openstaande posten zoek je actief contact met je collega’s en ook met de leveranciers;
 • Je maakt inkooporders en verzendt deze aan onze leveranciers;
 • Je controleert en verwerkt maandelijks de interne doorbelastingen;
 • Je zorgt voor de aflettering van jouw balansrekeningen, analyseert de verschillen en adviseert de controller over een oplossing. Zonder verschillen maak je meteen het Balansdossier;
 • Je houdt de financiële mailbox bij en handelt binnenkomende mailtjes af;
 • Je ondersteunt je collega’s binnen Financiën door het (al dan niet tijdelijk) overnemen van allerhande afdelingswerkzaamheden zoals analyse, rapportage en het uitzoeken van zaken;
 • Je draagt bij aan het kwartaal- en het jaareindeproces. Bijvoorbeeld in het uitzoeken en aanleveren van informatie aan derden (KNAW, Accountant), maar ook in het maken van de aansluitingen van de sub-administratie met de financiële administratie.

Je bent werkzaam in een klein enthousiast team met vijf andere financiële professionals waar volop ruimte is om je verder te ontwikkelen van ondersteunend naar “in control”. Tijdens vakanties vervangen we elkaar zodat er altijd een goede balans is tussen werk en vrije tijd.

Dit breng je mee

Je werkt graag doelgericht en houdt van aanpakken. Daarom wacht je niet af, maar ga je zelf actief op zoek naar oplossingen. Door je nieuwsgierige en proactieve houding kan je prima functioneren in een omgeving die aan verandering onderhevig is. Je bent klantgericht, betrouwbaar en precies.

Verder vragen wij:

 • MBO+ niveau in financieel/economische richting;
 • Minimaal twee jaar ervaring binnen de crediteurenadministratie;
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels om zo goed te kunnen communiceren met jouw internationale collega’s;
 • Ervaring met Oracle EBS is een pre.

Wat bieden wij?

Een baan met verantwoordelijkheid, afwisseling en veel contact met mensen in een internationale werkomgeving. We bieden ruimte voor jouw bijdrage en goede ideeën. Ook is er een ruim aanbod aan trainingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar (20-24 uur per week). Bij goed functioneren wordt de arbeidsovereenkomst omgezet in een vast dienstverband. De aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeannette Hagman, Hoofd Financiën, tel 0317-473559, e-mail: j.hagman@nioo.knaw.nl.

Ben je enthousiast geworden?

Wil jij bijdragen aan een goede financiële administratie binnen het NIOO en daarmee indirect aan de natuur en een duurzame wereld? Wacht niet langer en reageer. We ontvangen je motivatiebrief en je cv graag zo snel als mogelijk. Deze vacature wordt gesloten zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Tussentijds beoordelen we je sollicitatie en plannen we een eventuele kennismaking met je in.

Solliciteren kan via de website vacatures.knaw.nl.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal 2.618 en maximaal 3.298 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 6 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW(externe link).

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Diversiteit & Inclusie

De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.